12 Şubat 2011 Cumartesi

'' TATLI '' KELİMESİNİ DUYUNCA İÇİNİZMİ GİDİYOR ? TATLIYA ZAAFINIZ MI VAR ? PEKİ ALIN SİZE EN MASUM TATLILIAR..!!


* Elmalı tatlı Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın. Piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpin ve bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin.
* Diyet sütlü güllaç Light süt, tatlandırıcı ve az ceviz veya fıstık ile hazırlanmış güllaçtan bir börek dilimi kadar yiyebilirsiniz.
* Diyet sütlü muhallebi Light süt, tatlandırıcı, az nişasta veya pirinç unu ile pişirip 1 kase sütlü muhallebi oldukça masum bir tatlı olacaktır.
* Meyve salatası Bir kivi/Çeyrek elma/Çeyrek armut/Bir dilim şekersiz konserve ananas/Bir top diyet dondurma
* Meyveli tart Üç tane portakallı diyet bisküviyi sütle ıslatıp, üzerine bir porsiyon meyveyi küçük küçük doğrayın. İki top diyet dondurmayla servis yapın.
* Yoğurt tatlısı Bir küçük kutu light veya probiyotik yoğurda, bir porsiyon kadar sevdiğiniz bir meyveyi ufak küpler halinde doğrayın. Azıcık toz tatlandırıcı katıp üzerine bir avuç sade buğday gevreği serpip, bir tatlı kaşığı kadar kıyılmış badem veya ceviz ekleyin. Bu şekilde buzdolabında bekletip, servis edin.
* Vişne tatlısı Bir su bardağı vişneye, iki top diyet dondurma veya light puding katıp, suda bekletin. Yumuşatılmış iki tane kuru kayısıyı ince ince doğrayıp ilave edin. İnce çekilmiş ceviz içi ve tarçın serptikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz light bisküvilerin herhangi birini ufalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder