14 Şubat 2011 Pazartesi

Çay saatinizin vazgeçilmez bir tadı olacak süt bisküvilerini deneyin.

 

 

Malzemeler

  • 3/4 fincan süt kreması
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 fincan kepekli un
  • 1 fincan un( hamur işleri için)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı soda
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerlerine sürmek için süt
  • 10 kişiliktir.

Yemek Tarifi


1
Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
2
Süt kreması ve yağı karıştırın.
3
Un, şeker kabartma tozu, soda ve tuzu bir kasede iyice çırpın.
4
Bıçak yardımıyla tereyağını küçük parçalara ayırın.
5
Karışımı yavaş yavaş üzerine dökün ve karıştırın.
6
Hamuru düz bir zeminde 5/6 santimetre kalınlığında olacka şekilde açın.
7
Bir bardak yardımıyla açtığınız hamuru yuvarlaklar oluşacak şekilde kesin.
8
Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine fırça ile süt sürün.
9
Bisküvileri 15 dakika kadar üzerleri kahverengi olana dek fırında tutun.

Besin Değerleri

Bir servis için;
Kalori:104
Karbonhidrat: 18 gr
Yağ: 3g
Doymuş yağ:1g
Protein:3g
Kolesterol:4 mg
Potasyum:35mg
Sodyum: 216 mg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder