16 Şubat 2011 Çarşamba

Jason Bourne Gibi Nasıl Dövüşebilirsin ?

Hollywood filmlerinin vazgeçilmez dövüş hocası, ünlülere nasıl savunma yapılacağını anlatırken, bize de bazı ipuçları vermekten kaçınmıyor.

Jeff Imada çok ilginç bir adam. Hem gösteriyor, hem dövüyor. Döverken gösteriyor, anlayacağınız işleri allak bullak ediyor. Ama güzel öğretiyor doğrusu. Kafanız şimdiden karıştı değil mi? İnanın, bu konuyu okuduktan sonra da karşı tarafın kafasını karıştıracak, çılgın savunmanız da cabası olacak!

Nasıl?

Öncelikle şöyle başlayalım...

Okulda veya işte size saldıran birine nasıl karşı koyarsınız?


Ya tekme tokat kombinasyonları ile yaklaşır, ya da kız misali saçlarını tutam tutam çekmeye başlarsınız. Ama size bu yazıyla birlikte farklı bir şeyi öğreteceğiz.

Jason Bourne edasıyla, yani elimizdeki küçük imkanlarla karşı tarafı alt etmeyi öğreneceksiniz. Fazla bir araç gerece gerek yok. Kalın bir kitabın, minik bir havlunun, tükenmez kalemin hayat kurtardığına inanmaya başlayacaksınız.
Kalın ciltli kitap

Sağ elinizle kitabı bir güzel kavradınız. Siz kitabı tutarken, Jeff Imada hemen bir müdahalede bulunuyor. "İlk blok gelen yumruğu önlüyor. Daha sonra kitabı karşı tarafın boğazına doğru sallayın." Her an acayip bir hareket yaparak dirilebilir. "Boğazı kilitledikten sonra kitabı çevirerek yüzüne doğru vurun. Kitap biraz zarar görebilir ama çok iyi bir dövüş uzmanı olarak alkış toplayacaksınız.





Kuru bir havluyla resimdeki şiddet gösterisine karşı koyabilirsiniz. "Havluyu, saldıran adamın kolunu kapana kıstırmak için kullanın" diyor dövüş ustası. "Size saldırdığı an dirseğini durum misali sarın ve bir sonraki ataklarını kontrol etmeye çalışın." Böylece korkulan bir adam olduğunuzu gösterebilirsiniz. "Ayrıca bitirici vuruşu, onu duvara fırlatarak yapabilirsiniz." Hiçbir şansı yok adamım! Haydi göster kendini.
"Kalem kılıçtan keskindir" atasözünü bilmeyen yoktur! Gerçekten keskin, isterseniz bir deneyin. Sinsi bir hareket gibi gözükse de çok faydalı. Bourne bu hareketle hiç affetmemiştir. Herhalde film serisi devam ederse, düşmanları sermeye devam edecektir. "Sol yumrukla karşı tarafın vuruşunu engellerken sağ elinizle koltuk altına hamle yapıyorsunuz. Tükenmez kalemle tabii ki. Kolun yumuşak dokusunu hedef almaya çalışın böylece yenilmez bir güç olacaksınız" diyor dövüşçü Jeff.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder