14 Şubat 2011 Pazartesi

Avukatlar, icra memurları 'krav maga' öğreniyor...

Kağıt, kalem, anahtarlık, küpe ve kolye... Yakın dövüş tekniği Krav maga'nın felsefesine göre evinizdeki her oda birer silah deposu.

Krav maga İsrail ordusu tarafından geliştirilen ve kullanılan bir yakın dövüş tekniği. Krav maga eğitmeni Bülent Çetin, "Uzakdoğu dövüş sanatlarıyla karıştırmayın. Bu teknik, o an üstünüzde ne varsa onunla savaşmayı öğretiyor. Düşmanınızı etkisiz hale getirerek, en kısa sürede oradan uzaklaşmanızı sağlıyor" diyor.

Spora tekvandoyla başlayan Çetin; tai chi ve kung fu çalıştıktan sonra Fransa'ya giderek Legionnaire'de eğitim aldı. Döndükten sonraysa Sabancı suikastı sonrası Sabancı Ailesi'nin yakın koruması oldu. Ardından krav maga eğitimi almak için İsrail'e gitti. Şimdilerde Galata Kuledibi'nde Krav Maga Security Academy Eğitim Merkezi'nde ders veriyor.
"Dreslere avukatlar, icra memurları, polisler, güvenlik görevlileri geliyor" diyen Çetin'e göre kadınlar da kapkaç ve gasp saldırılarına maruz kaldığı için kursa yazılıyor: "Kadının biri kocasından devamlı dayak yediğini söyledi. Bir ay eğitimden sonra gülerek, 'Kocam tekrar dövmeye kalkınca gerekeni yaptım' dedi. Ne diyeceğimi bilemedim."


Bir yıldır krav maga dersleri alan yoga eğitmeni Çiğdem Tanyer (37) "Kaslarım değişti, duruşum bile fark etti. Doğru ve hızlı karar vermeyi öğreniyorsunuz" diyor. Avukat Selim Babaoğlu da icra davaları takip ettiği için kendisini korumak için krav maga öğrenmeye karar vermiş. Koç Üniversitesi İngilizce öğretmenlerinden Matt Howell (37) ise krav maga'yı satranca benzetiyor: "Sonraki hamleyi düşünürken korkunuzu yeniyorsunuz."


Hayatta kalmak için gerekeni yap

Krav Maga, 'temas' anlamına gelen maga ve 'dövüş' anlamına gelen krav kelimesinden oluşuyor. Temel kuralı her neredeysen hayatta kalmak ve 3 saniye içinde tehlikeli bölgeden uzaklaşmak. Saldırı anında ne varsa silah olarak kullanmayı öğretiyor. Çalışma için ayrıca kıyafete ve ısınmaya gerek yok, ne giydiğiniz ve nerede olduğunuz da önemli değil. Basit savunma-saldırı yöntemleri iki ayda öğretilirken, profesyonel olabilmek için en az iki yıl gerekli.

Ünlülerin de ilgisini çekiyor

Angelina Jolie, Cameron Diaz, Lucy Liu, Kristanna Loken ve Jennifer Lopez aksiyon filmi çevirdiklerinde fit kalabilmek için Krav maga yapıyor.



Ders Almak için : http://www.kravmaga.com.tr/kravmaga/index.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder