27 Şubat 2011 Pazar

13 ADIMDA NE KADAR SAĞLIKLISINIZ GELİN BİRLİKTE BULALIM...

1.Esneklik Testi. Streç yapmayı deneyin, oturup ayaklarınızı uzatın ve eğilerek ayaklarınıza erişmeye çalışın. Kolayca parmaklarınıza ulaştıysanız esneksinizdir. Ayak bileği ya da daha gerisine kadar gelebildiyseniz günlük egzersizi biraz daha uzatın.
2.Adet döngünüzü görüntüleme merkezinde kontrol ettirin. Normal adet döngüsü 21-35 gün arayla gelir. Ajandada not alın. Teste göre iyi huylu rahim tümörleri myomlar, polikistik over sendromu gibi jinekolojik sorunlarınız çıkabilir. Hormonal dengesizlikler de adet döngüsünün düzeninin değiştirir.
3.Vücut lekelerini sayıdırın. Eğer sayısı 50’den fazlaysa melanom ve cilt kanserinin ölümcül riskli belirtileri olabilir. Yılda en az 1 kez dermatolog tarafından test yaptırın. Güneşe maruz kalmamaya dikkat edin, büyük lekeleri veya rengi değişik deriyi mutlaka doktora gösterin.
4.Kolunuzun arkasını hissedin. Buradaki küçük şişlikler arter sertleşmesi ve kalp hastalığı işareti olabilir. Omega 3 yeterince alınmalıdır.
5.Kavis ve kemerleri kontrol ettirin. Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Dizlerinizi sırasıyla bükün. Diz kapağınız ayak baş parmağınıza doğru düşerse , egzersize duyarlı pronat ayaklarınız var demektir. Diz, ayak ve sırt ağrınız varsa doktora gidin.
6.Liseden beri ne kadar kilo aldığınızı belirleyin. Ne kadar fazla kilo alındıysa hastalık riskleri o kadar artar. Kanser riskini de artırır. Egzersiz ve düzenli beslenme önerilir.

7.Yağ alımını takip edin. Karaciğer, böbrek ve iç organlarda biriken fazla yağ hastalık riskini artırır. Özellikle tansiyon, kolesterol, diyabet ve kalp ile ilgilidir.
8.Belinizi ölçün. 80 cmden fazla olmamalıdır. Kalp hastalığı ve kolesterol riskini artırır. Diyet ve egzersiz gerekir, düşük yağlı beslenin.
9.Okuma ve odak yeteneğinizi ölçün. Şekillere bakın ve o şekilleri gözlerle takip ederek o şekillere bürünmeye çalışın.

10.Baş veya mide ağrısını ne sıklıkta yaşıyorsunuz? Stres buna yol açabilir, bağışıklığı zayıflatır, kalp riskini artırır. Gülmeye ve eğlenmeye çalışın.
11.Gözkapaklarınızı kontrol edin. Toz, hayvan tüyü gibi şeylerden alerjiniz olabilir. Gözlerin altını çekerek içine bakın. Kan seviyeniz ve lekeleri kontrol edin.
12.Uyandığınızda ısının. Sabah vücut ısısı düşüktür. Az çalışan tiroid bunu sağlar. Eğer kabızlık, cilt kuruluğu, soğuk intoleransı, sinirlilik, yorgunluk gibi diğer belirtiler var ise kan testleri, tiroid düzeylerini ölçmek için yapılır.
13.Nefesinizi ölçtürün. Kalp ve kan damarlarıyla ilgilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder