12 Şubat 2011 Cumartesi

ÇOK MASUM BİR TATLI - UNSUZ TART OLUR MU ? OLUR..!!

RAWELMA TART



Malzemeler (6 kişilik)

• 1 küçük su bardağı 2 saat önceden ıslatılmış ceviz (yaklaşık 150 gr)
• 1 küçük su bardağı 2 saat önceden ıslatılmış hurma
• 2 büyük golden veya yeşil elma
• 1 büyük rendelenmiş golden veya yeşil elma (hamura)
• 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
• 3 ince dövülmüş karanfil
• 1 avuç ince dövülmüş ceviz
• Yarım limon suyu
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı kuru sarı üzüm (Sultaniye)


Yapılışı:

1. 2 saat önceden ıslatılmış ceviz ile hurma iyice yıkanır. Daha sonra hurmanın çekirdekleri çıkarılır ve ceviz, rendelenmiş taze zencefil, rendelenmiş 1 adet elma ve dövülmüş karanfil ile birlikte mutfak robotunda incelene kadar çekilirek hamur kıvamına getirilir.
2. Hazırlanan hamur cam veya seramik ince bir turta kabına düzgün bir şekilde yayılır.
3. Ayrı bir kapta ince doğranmış 2 adet elma, limon suyu, bal ve tarçın iyice karıştırılır ve turta kabına yayılan hamurun üzerine eşit şekilde dağıtılırak yayılır.
4. Üzerine kuru üzüm serpilir.
5. 45 dereceye ayarlanmış turbo fırında tercihe göre 2-4 saat kurutulduktan sonra sevise hazırdır. (Eğer isterseniz elmalı tartınızı servis yaparken üzerine bir miktar daha ince kıyılmış ceviz serpiştirebilirsiniz.)
6. Elmalı tartınızı yerken her lokmanızın doğanın sunduğu besinleri %100 canlı olarak içerdiğini (Raw & Living Foods) ve bunların vücudunuzun canına can katacak tam şifa olduğunu hatırlayın.


AFİYET OLSUN...SAĞLIKLI GÜNLER...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder