11 Mart 2011 Cuma

Yağ yakıcı özelliğe sahip besinler hangileri ?

Aşağıda yer alan 10 yağ yakıcıdan yemek listenize ne kadar çok eklerseniz o kadar iyi. Çünkü bu gıdalar kilo vermenizi hızlandırır…

1. Diyet yaparken, normal süt yerine yağsız süt içmeyi tercih edin. Yarım litre az yağlı süt, günlük kalsiyum ihtiyacınızın bir miktarını karşılıyor.

2. Fazla abartmadan az miktarda tüketeceğiniz kırmızı biber, vücut ısınızın artmasını sağlar. Vücut ısınızın artması sayesinde metabolizmanız da hızlanır.

3. Yeşil çay yağ oluşmasını yavaşlatır, enerji kullanımını hızlandırır.

4. Zencefil içerdiği gingerol sayesinde metabolizmanın fazla çalışmasını sağlar ve sindirimi hızlandırır.

5. Kırmızı et yağlı olduğu için, onun yerine beyaz et tercih etmeniz, yağ yakımı açısından daha faydalı.

6. Somon balığı içerdiği zengin iyot sayesinde, tiroit hormonunun salgılanmasında etkili. Bu şekilde tiroit dengenizi kurmanıza yardımcı oluyor.

7. Su sadece susuzluğunuzu gidermez, aynı zamanda midenizi doldurur ve açlık hissinizi azaltır!
Yemeklerden 20 dakika önce içeceğiniz bir bardak su, tokluk hissi sağlar. Günde iki litre su içmek çok faydalı.

8. İştah dindirme özelliğine sahip olan tarçın, yağ yakımını da hızlandırır.

9. Limon, içerdiği C vitamini sayesinde yağların kolay yakılmasını sağllar.

10. Sarımsak kan dolaşımına ve sindirime yardımcı olur.



Yağ Yakıcı Bitkiler ve Faydaları

Kırmızıbiber; vücudun kan dolaşımını hızlandırarak ısıyı arttırmaya yarayan capcaicin denilen biberin içinde bulunan acı madde, vücudun forma girmesine yardımcı oluyor.

Greyfurt; greyfurt vücudun enerjisini arttırarak acıkmanıza engel olmaktadır. Ayrıca içinde bulunan C vitamini formunuzu korumaya yardımcı olmaktadır.

Hindiba; tatlı krizine girenler için oldukça faydalıdır. Çünkü içinde bulunan maddeler sayesinde metabolizmanın düzenli şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu sayede tatlıya olan iştahınız azalmaktadır.

Yoğurt; metabolizmanın düzenli şekilde çalışması için kalsiyum şarttır. Kalsiyum olmadan metabolizma sınırlı bir şekilde çalışır. Bu nedenle beslenme düzenine dikkat etmelisiniz. Yoğurt vücudun yağ yakımını hızlandırarak kilo almanızı engellemektedir.

Bazı besinler vardır ki kendinizi yemekten alı koyamazsınız. Bir tane yiyeyim derken bir bakmışsınız tabaktakiler bitmiş. Ancak bazı besinler vardır istediğiniz kadar yeseniz kilo almazsınız hatta zayıflarsınız.

Brokoli ve yaban mersini bu besinlerin başında gelir. Vücudu dengede tutarak ihtiyacınız olan enerjiyi karşılar. Diyet listenizde bu iki besin mutlaka bulunmalıdır.

Yağ yakmaya yardımcı diğer besinler

Acı marul; vücutta oluşan fazla yağların dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca yağ metabolizmasını dengede tutar.
Çilek; diyette en büyük yardımcınız çilektir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirime yardımcı olur.
Elma; elmanın da sindirimi güçlendirdiği gözlenmiştir. Ayrıca cildi güzelleştirir ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmanızda yardımcıdır. Düzenli şekilde yenirse kilo vermenizi sağlamaya yardımcıdır.
Yulaf ve kuru üzüm karışımı; yulaf yok kalmanızı sağlar ve yulafın içerdiği maddeler yağ yakılımını kolaylaştırır. Enerji verir.

Papaya; sindirim sisteminizi düzenler.

Ananas; sindirim sistemini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır.
Bal kabağı; kilo vermenizde yardımcı en iyi besinlerden birisidir. Ayrıca düşük kalorisi ile zayıflamanıza faydalıdır.
Sirke; araştırmalara göre sirke, vücutta yağ parçalamaya yardımcı olacak genleri harekete geçirdiği gözlenmiştir. Bu yüzden günde bir kaşık herhangi bir içecekle karıştırılarak içilmelidir. Fakat soda ve sütle karıştırılırsa daha iyi olur.
Besinler kadar bazı içeceklerde yağ yakan özelliğe sahiptir. Bunların başında su gelmektedir. Su bol bol içilmelidir. Diyet içeceklerde aşırıya kaçılmadığında faydalıdır. Suyun yanı sıra yeşil çayda faydalı bir içecektir. Kilo vermeyi hızlandırır ve sindirim sisteminize yardımcıdır. Taze sıkılmış meyve suları yağ yakmada faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder