16 Ağustos 2012 Perşembe

Protein Cake ( Sporcu Keki )



Protein Cake ( Sporcu Keki ) 

12 scoop yulaf ezmesi
1 avuç ceviz
1 acuç çiğ badem
1 avuç kuru üzüm 
isteğe göre 6 scoop protein tozu. 
bu malzemelere yer fıstığı, hindistan cevizi, fıdık ne istersen ekleyebilirsin. 
Kuru malzemeler bir kapta karıştırılacak.
Daha sonra ayrı bir kapta 4 yumurta beyazı. Ben 1 veya 2 sinin sarısını da atıyorum. yarım bardak süt ve yarım bardak portakal suyu. Portakal

 kabuğunu rendeleyip de içine karıştırırsan harika bir aroma katıyor.
Islak malzemeleri de bir kapta iyicene karıştır ve kuru malzemelerin üzerine dök. Tabii yine iyicene karıştır.
Fırın kabının içine pişirme kağıdı ser, biraz zeytin yağı ile yağla ki hiç yapışmasın. Önceden 5dk ısıtılmış fırında 180 derecede 20dk pişir.
Soğuduktan sonra dilediğin büyüklükte kesip stretch filme sarıp deep freez de saklayabilirsin.







AFİYET OLSUN.

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk defa kek yapmis oldum cokda güzel oldu basta korktum biraz olucak mi olmicak mi diye 20 dk da pismemis gibiydi. ama 30-35 dk da tam oldu tarif icin tskler .

      Sil