25 Kasım 2011 Cuma

***YENİ TREND BOKS İLE FORMA GİRMEK***

Dünyadaki en sağlıklı sporcuların arasında pek çok boksörün bulunması şaşırtıcı değildir. Boksörlerin ringde kendi sıkletlerinde rekabet edebilmek için yaptığı antrenmanlar yağ yakmak ve kas geliştirmek için çok yararlıdır. Ringe çıkmak ya da kas yapmak gibi bir hedefiniz olmasa da boks antrenmanı yaparak kilo verme ve zayıflama hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Fitness uygulamalarında boksun kullanılması çok yeni bir yöntem olsa da boks antrenörleri, sporcuları forma sokmak için yıllardır bunu kullanıyordu. Boksörleri boks yaparak zayıflatan antrenörler de boksun zayıflatıcı özelliğini kanıtlar. Eğer bu işe yaramasaydı, başka yöntemler kullanırlardı.


Yeni başlayanlar için Aerobik boks seansları iyi bir başlangıçtır. Kum torbalarını yumruklamak, savunma teknikleri vs. o kadar eğlencelidir ki bu hareketleri zayıflamak için yaptığınızı bile unutabilirsiniz. Bu teknikleri öğrenmeniz kendinize güveninizi arttırır ve bir sonraki seansı dört gözle beklemenize sebep olur.Zayıflamak için boks yapmanız ringe çıkıp bir rakibinizle dövüşmek zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Boksörler, antrenmanın verimliliğini arttırmak için tekme yumruk ve bloklarını hızlandırmak amacıyla kum torbalarını hatta bazen kendi gölgelerini kullanırlar. Boks antrenmanları, bilmeyenler için çok ilginç Ya da saçma gözükebilir. Tekme ve yumrukları havaya savurmak, sanki hayali bir rakipten gelen tekme ve yumrukları savuşturuyormuş gibi hareketler yapan biri dışarıdan bakıldığında tuhaf görünebilir.


Sadece yarım saat süren sıkı bir boks antrenmanında bir kişi 350-650 arasında kalori harcar ve nabız %75 ile %85 arasındadır ki bu rakam pek çok kardiyovasküler egzersiz için ideal sayılan değerdir.


Böyle bir sporu nerede yapacağınızı bilmiyorsanız en doğrusu bir personal trainer ile başlamanızdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder